020 71 62 464

Recruitment Directie en Management

Succesfactoren bij werving & selectie van hoger management en directie

Als arbeidspsychologen zien wij in de praktijk dat voor een manager de ‘zachte’ competenties minstens zo bepalend voor succes zijn als opgedane kennis en ervaring. Disfunctioneren op management- of directieniveau ligt zelden aan vakinhoud, productkennis of technische expertise, bijna altijd gaat het om ‘gedrag’. Een CV zegt ons dan ook niet heel veel. Psychologische beoordeling en uitgebreid gedragsgericht onderzoek des te meer.

Psychologisch geschiktheidsprofiel en gedragsgericht assessment

Gedragsvaardigheden stoelen op persoonseigenschappen. Anders dan velen denken zijn deze niet gemakkelijk te herkennen, te veranderen of aan te leren. Ons management-assessment – standaard in ons recruitment traject! - beginnen wij dan ook met psychologische tests, waarvan wij de resultaten afzetten tegen een specifiek psychologisch geschiktheidsprofiel voor strategisch management en directie. In het gedrags- en competentie-gerichte onderzoek beoordelen wij vervolgens diepgaand de relevante competenties, het totaal van capaciteiten, aanleg, vaardigheden en kennis.

Competentieonderzoek en afbreukrisico’s binnen werving & selectie

Op lager niveau mogen sommige (!) voor die functie verlangde competenties desnoods wat minder beheerst worden, zo lang wel uitgeblonken wordt op de meest essentiële. Op management- en directieniveau is elke (!) competentie op het hoogste beheersingsniveau vereist. Op toplevel wordt minder functioneren op welk deelgebiedje dan ook niet meer gecompenseerd en is elke geconstateerde zwakte meteen diskwalificerend.

Waarom BAPAS Recruitment?

Zowel in onze assessment- als werving & selectie praktijk zijn wij al bijna 20 jaar specialist in kwaliteitsbeoordeling van managers, directie- en RVB-leden.
Onze voorwaarden, garantie- en betalingscondities onderstrepen dit.

1. SELECTIE:
Uiterst diepgaande selectie, altijd met inzet van
- uitgebreide psychologische tests
- competentiegerichte assessments
2. GARANTIE:
100% garantie op onze kandidaten!
3. HOOGTE VAN DE FEE:
- relatief lage procentuele fee tussen 15 en 19,5%
- inclusief psychologische tests en assessments
- inclusief media kosten
- inclusief no-cure no-pay
4. EN OM ONZE KWALITEIT TE ONDERSTREPEN:
- de helft van bovengenoemde fee pas na een 1/2 jaar bewezen geschiktheid

Uw top-manager of directeur?

Bel met Pien Coenraad of Shara van der ploeg via 020-7162464

Hester Noorman, HR Director I DQ&A Media Group

“Wij hebben ervaren dat de dienstverlening van BAPAS meer is dan het uitvoeren van ontwikkelonderzoeken en assessments. In ons MD-programma heeft de toegevoegde waarde van BAPAS met name ook gelegen in het meedenken vanaf de ‘tekentafel’ tot en met de praktische uitrol van de uitkomsten van het MD-programma. 

Er zijn kritische noten gekraakt en spiegels voorgehouden, we hebben een mooie ‘gereedschapskist’ met tools gekregen die we direct kunnen implementeren binnen onze organisatie en…heel belangrijk een nu zeer enthousiast management dat actief hiermee aan de slag wil!”

Hans van Leeuwen, HR directeur l Asito

"Sinds 2001 test of assesst Bapas voor Asito onze potentiële nieuwe medewerkers, van Objectleiders tot directie. Bij al deze diensten telt voor ons dat Bapas meedenkt met de klant en haar werk kwaliteit- en resultaatgericht aanpakt.

Van de kennis en ervaring die Bapas inmiddels van ons bedrijf heeft opgedaan, maken we dankbaar gebruik als we met elkaar sparren over issues inzake het personeelsmanagement van Asito. Bapas is daarbij een gewaardeerde adviseur."

online recruitment

Gerco van de Schootbrugge, Financieel manager en personeelsfunctionaris l Frapak Packaging B.V.

“BAPAS ondersteunt ons al bijna 10 jaar bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Bij het opstellen van vacatureteksten en de eerste selectie van personeel (‘e-Recruitment’) geeft BAPAS ons professioneel advies.

Het contact met BAPAS verloopt altijd prettig. Korte lijnen, vast aanspreekpunt, maar nooit opdringerig. Ook de snelheid van handelen spreekt mij erg aan.”

Online Recruitment

Alain van den Berg, Head Recruitment l Accent Circonflexe Groupe B.V.

“BAPAS helpt ons geweldig via e-Recruitment. Dit zorgt voor veel sollicitaties en bovendien van veelal goede kwaliteit. BAPAS vertaalde onze briefing naar een pakkende advertentie met een trefzeker profiel.

Wij zijn zeer te spreken over het meedenken, de uitvoering van de vacaturetekst en de adviezen bij de invulling van de functie. BAPAS is een bevlogen en gemotiveerde club!”

Bel me terug

Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.
Werving en Selectie Pien Coenraad

MEER INFORMATIE

Bel of mail

Pien Coenraad, MSc
Senior HR consultant

020-7162464
pien.coenraad@bapas.nl

Cases

Amnez Telecom

Sema van der Heijden, Secretaresse
360 feedback

Al enige jaren zijn we op zoek naar een Accountmanager Buitendienst. We hebben op meerdere manieren geprobeerd hier invulling aan te geven, maar zonder succes. Nadat we in aanraking kwamen met BAPAS sprak hun manier van werken ons erg aan. De consultants wilden eerst onze organisatie goed leren kennen om vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe collega.

Lees meer
Volg ons via de volgende social media
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.