020 71 62 464

Recruitment Sales professionals

Teleurstellingen met eerdere kandidaten? Bureaus die hun reputatie niet waarmaken? Zelf onvoldoende tijd en/of expertise? Redenen genoeg om de werving en selectie toe te vertrouwen aan BAPAS arbeidspsychologen.

Word je als verkoper geboren?

En zo ja, kun je dan álles verkopen, van advertenties tot high-tec apparatuur? Vraag 1 neigen wij bij BAPAS met ja te beantwoorden: weinig beroepen kennen een specifieker aanlegprofiel dan de verkoper. Vraag 2 krijgt van ons een unaniem nee: intellect, affiniteiten, vaardigheden, opleiding, kennis, ervaring, maar ook persoonlijke stijl, bepalen in grote lijn de branche en het type commerciële activiteit waarin de sales professional kan excelleren en zich ontwikkelen.

Thuis in commercie en sales

BAPAS is als geen ander bureau thuis in commercie en sales. Met 20 jaar directe en bijna 40 jaar indirecte ervaring (onze oprichters Monique en Ad Timmering hebben een solide achtergrond in sales en management), hebben wij bij BAPAS vele honderden sales professionals gerecruteerd, getest, beoordeeld, opgeleid, getraind, gecoacht en ook aangestuurd.

Peter's Principle

Peter's Principle werd geformuleerd door dr. Laurence J. Peter en houdt in dat iedereen net zo lang gepromoveerd wordt tot op een niveau, waar hij/zij niet meer functioneert. Met name in commercie en sales is dat een veel voorkomend fenomeen.
De beste accountmanager wordt vaak tot teamleider verheven, de beste teamleider tot salesmanager en vervolgens wellicht tot commercieel directeur. De beste accountmanager is hoeft echter geen goede teamleider of salesmanager te zijn, sterker nog ..., is dat meestal niet. En dat ligt al opgesloten in de persoonlijkheid. Wordt voor een verkoper een zo hoog mogelijke extraversie verlangd - hij/zij kan niet hartelijk, sociabel en vrolijk genoeg zijn - in een leidinggevende functie wordt meer afstand en enige reserve verlangd. Het merendeel van de verkopers is weinig bedachtzaam en niet erg administratief gestructureerd. Het hoeft geen betoog dat in een hogere commerciële functie onder andere deze eigenschappen juist wel verlangd worden. Psychologisch en competentiegericht onderzoek leggen dit alles ‘genadeloos’ bloot.

Persoonseigenschappen en gedragscompetenties

Acquisitie & new business, relatiebeheer, sales management, sales support, field sales, executive sales, consultative sales, verkoopbuiten- en verkoop binnendienst. Van Junior Accountmanager tot Salesmanager, Salesdirecteur en Commercieel directeur weten wij welke vaardigheden gewenst zijn, maar belangrijker nog welke persoonseigenschappen en gedragscompetenties van doorslaggevend belang zijn. Als geen ander kennen wij vervolgens het belang van de persoonlijke ambitie en van de match met de cultuur en de commerciële aanpak van de organisatie.

Wij zijn selectie-specialisten

Wij zijn selectie-specialisten. Wij weten welke persoonsstructuur en gedragscompetenies voor welke verkoopfunctie van kritisch belang zijn. Wij hekennen en meten die, met psychologische tests en competentiegericht onderzoek. Kwaliteitbeoordeling van medewerkers is onze core-business, ons specialisme.
Als geen ander bureau besteden wij tijd en aandacht aan het uitfilteren van de topkandidaten.
Onze USP's:

1. SELECTIE:
Uiterst diepgaande selectie, altijd met inzet van
- uitgebreide psychologische tests
- competentiegerichte assessments
2. GARANTIE:
100% garantie op onze kandidaten!
3. HOOGTE VAN DE FEE:
- relatief lage procentuele fee tussen 15 en 19,5%
- inclusief psychologische tests en assessments
- inclusief media kosten
- inclusief no-cure no-pay
4. EN OM ONZE KWALITEIT TE ONDERSTREPEN: 
- de helft van bovengenoemde fee pas na een 1/2 jaar bewezen geschiktheid

TOP in SALES ?

Bel met Pien Coenraad of Shara van der ploeg via 020-7162464

Hester Noorman, HR Director I DQ&A Media Group

“Wij hebben ervaren dat de dienstverlening van BAPAS meer is dan het uitvoeren van ontwikkelonderzoeken en assessments. In ons MD-programma heeft de toegevoegde waarde van BAPAS met name ook gelegen in het meedenken vanaf de ‘tekentafel’ tot en met de praktische uitrol van de uitkomsten van het MD-programma. 

Er zijn kritische noten gekraakt en spiegels voorgehouden, we hebben een mooie ‘gereedschapskist’ met tools gekregen die we direct kunnen implementeren binnen onze organisatie en…heel belangrijk een nu zeer enthousiast management dat actief hiermee aan de slag wil!”

Hans van Leeuwen, HR directeur l Asito

"Sinds 2001 test of assesst Bapas voor Asito onze potentiële nieuwe medewerkers, van Objectleiders tot directie. Bij al deze diensten telt voor ons dat Bapas meedenkt met de klant en haar werk kwaliteit- en resultaatgericht aanpakt.

Van de kennis en ervaring die Bapas inmiddels van ons bedrijf heeft opgedaan, maken we dankbaar gebruik als we met elkaar sparren over issues inzake het personeelsmanagement van Asito. Bapas is daarbij een gewaardeerde adviseur."

online recruitment

Gerco van de Schootbrugge, Financieel manager en personeelsfunctionaris l Frapak Packaging B.V.

“BAPAS ondersteunt ons al bijna 10 jaar bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Bij het opstellen van vacatureteksten en de eerste selectie van personeel (‘e-Recruitment’) geeft BAPAS ons professioneel advies.

Het contact met BAPAS verloopt altijd prettig. Korte lijnen, vast aanspreekpunt, maar nooit opdringerig. Ook de snelheid van handelen spreekt mij erg aan.”

Online Recruitment

Alain van den Berg, Head Recruitment l Accent Circonflexe Groupe B.V.

“BAPAS helpt ons geweldig via e-Recruitment. Dit zorgt voor veel sollicitaties en bovendien van veelal goede kwaliteit. BAPAS vertaalde onze briefing naar een pakkende advertentie met een trefzeker profiel.

Wij zijn zeer te spreken over het meedenken, de uitvoering van de vacaturetekst en de adviezen bij de invulling van de functie. BAPAS is een bevlogen en gemotiveerde club!”

Bel me terug

Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.
Werving en Selectie Pien Coenraad

MEER INFORMATIE

Bel of mail

Pien Coenraad, MSc
Senior HR consultant

020-7162464
pien.coenraad@bapas.nl

Cases

Amnez Telecom

Sema van der Heijden, Secretaresse
360 feedback

Al enige jaren zijn we op zoek naar een Accountmanager Buitendienst. We hebben op meerdere manieren geprobeerd hier invulling aan te geven, maar zonder succes. Nadat we in aanraking kwamen met BAPAS sprak hun manier van werken ons erg aan. De consultants wilden eerst onze organisatie goed leren kennen om vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe collega.

Lees meer
Volg ons via de volgende social media
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.