020 71 62 464

Training Personeelsselectie

Beoordelen en selecteren aan de toegangspoort van uw organisatie is een vak apart. Uw grootste valkuil is de onderbuik: “bij deze kandidaat heb ik wel een goed gevoel…”. Als ook de kennis en ervaring uit het CV kloppen, wilt u al snel de knoop doorhakken. Helaas - te vroeg. Job failure komt 9 van de 10 keer voort uit gedrag, niet uit kennis, ervaring of cultuurmatch. In uw selectiegesprekken moeten gedrag en competenties dus ook zeker aan de orde komen. In feite start uw selectieproces echter al eerder: bij de manier waarop u de juiste kandidaten aanspreekt en interesseert!

Inhoud / opzet

Tijdens deze training leert u alles over het inrichten en uitvoeren van een effectieve sollicitatieprocedure: vanaf het opstellen van de vacaturetekst, de werving (inclusief wervingskanalen), de verschillende selectiestappen en de instrumenten die u daarbij kunt inzetten tot en met de eindselectie. In de training wordt ook ingegaan op de theorie en (vooral!) de praktijk van selectiegesprekken. Niet alleen de gespreksvoering op zich, maar ook het onderzoeken en beoordelen van het gedrag en de functiekritische competenties. Via praktijkgerichte oefeningen verbetert u uw vaardigheden in de gespreksvoering en in het bevragen en beoordelen van ‘zachte’ competenties. Het oefenprogramma is case-gericht zodat u ook eigen situaties kunt inbrengen.

Persoonlijke effectiviteit

Bent u in uw selectiegesprekken te dominant aanwezig of juist te voorzichtig? Te weinig gestructureerd of mogelijk juist te star? Naast kennis en vaardigheden is inzicht in uw eigen natuurlijke stijl essentieel. De 3 online tests, sterkte/zwakte analyse en het individuele, aan de training voorafgaande, coachinggesprek bieden juist in combinatie ontzaglijke meerwaarde.

Onderwerpen die ondermeer aan de orde komen

  • het belang van een goede selectie
  • het werven van de juiste kandidaten
  • de verschillende stadia van selectie en hun instrumenten
  • het belang van psychologisch onderzoek
  • gesprekstechnieken bij personeelsselectie
  • competenties onderzoeken
  • onderbuikgevoel objectiveren
  • bedriegers eruit pikken

Praktische informatie

De training vindt plaats in het BAPAS Trainingscentrum in A’dam-Sloterdijk (vlakbij Station NS). Programma van een dag. Maximaal 10 deelnemers. De training wordt standaard gegeven door 2 trainers van BAPAS. Inclusief lunch en documentatie.

Programma op maat?

Wij kunnen deze training ook in-company geven, al dan niet met een programma op maat gemaakt voor uw organisatie.

Tarief

De kosten voor het volgen van de training Personeelselectie incl. test en individueel coachingsessie bedragen € 495,- per persoon (excl. BTW).

Heeft u nog vragen op basis van de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met Wendy Stoffelen. Zij is bereikbaar via info@bapas.nl en 020 - 716 24 64. Bij interesse graag zo snel mogelijk inschrijven in verband met plaatsreservering.

Klik
hier om u in te schrijven.

Hester Noorman, HR Director I DQ&A Media Group

“Wij hebben ervaren dat de dienstverlening van BAPAS meer is dan het uitvoeren van ontwikkelonderzoeken en assessments. In ons MD-programma heeft de toegevoegde waarde van BAPAS met name ook gelegen in het meedenken vanaf de ‘tekentafel’ tot en met de praktische uitrol van de uitkomsten van het MD-programma. 

Er zijn kritische noten gekraakt en spiegels voorgehouden, we hebben een mooie ‘gereedschapskist’ met tools gekregen die we direct kunnen implementeren binnen onze organisatie en…heel belangrijk een nu zeer enthousiast management dat actief hiermee aan de slag wil!”

Hans van Leeuwen, HR directeur l Asito

"Sinds 2001 test of assesst Bapas voor Asito onze potentiële nieuwe medewerkers, van Objectleiders tot directie. Bij al deze diensten telt voor ons dat Bapas meedenkt met de klant en haar werk kwaliteit- en resultaatgericht aanpakt.

Van de kennis en ervaring die Bapas inmiddels van ons bedrijf heeft opgedaan, maken we dankbaar gebruik als we met elkaar sparren over issues inzake het personeelsmanagement van Asito. Bapas is daarbij een gewaardeerde adviseur."

online recruitment

Gerco van de Schootbrugge, Financieel manager en personeelsfunctionaris l Frapak Packaging B.V.

“BAPAS ondersteunt ons al bijna 10 jaar bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Bij het opstellen van vacatureteksten en de eerste selectie van personeel (‘e-Recruitment’) geeft BAPAS ons professioneel advies.

Het contact met BAPAS verloopt altijd prettig. Korte lijnen, vast aanspreekpunt, maar nooit opdringerig. Ook de snelheid van handelen spreekt mij erg aan.”

Online Recruitment

Alain van den Berg, Head Recruitment l Accent Circonflexe Groupe B.V.

“BAPAS helpt ons geweldig via e-Recruitment. Dit zorgt voor veel sollicitaties en bovendien van veelal goede kwaliteit. BAPAS vertaalde onze briefing naar een pakkende advertentie met een trefzeker profiel.

Wij zijn zeer te spreken over het meedenken, de uitvoering van de vacaturetekst en de adviezen bij de invulling van de functie. BAPAS is een bevlogen en gemotiveerde club!”

Bel me terug

Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.
Assessmentpsycholoog Marten van de Braak

MEER INFORMATIE

Bel of mail

drs Marten van de Braak
Adjunct directeur / Assessmentpsycholoog

020-7162464
marten.vandebraak@bapas.nl

Volg ons via de volgende social media
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.