Waar kunnen we u mee helpen?

Waar kunnen we u mee helpen?

psychologisch testen en selectie assessments
Recruitment Sales professionals

Recruitment Sales professionals

Teleurstellingen met eerdere kandidaten? Bureaus die hun reputatie niet waarmaken? Zelf onvoldoende tijd en/of expertise?

Redenen genoeg om de werving en selectie toe te vertrouwen aan BAPAS arbeidspsychologen.

Succesfactoren bij werving & selectie van Sales professionals

No-cure no-pay, pas betaling ná gebleken geschiktheid

BAPAS combineert bij full recruitment een all-in tarief met in de branche unieke financiële voordelen voor de klant. Alle kosten voor werving, media en selectie zijn inbegrepen. Opdrachtgevers betalen 50% van de fee bij indiensttreding, en 50% pas alléén na bewezen geschiktheid.

Psychologisch testen en assessment voor maximale zekerheid

BAPAS legt de nadruk op kwaliteit van het selectieproces en zorgvuldigheid van de beoordeling. Psychologisch testen en competentiegericht assessment zijn alleen bij ons standaard inbegrepen in het recruitmentproces.
Voor maximale zekerheid.

BAPAS recruiters zijn selectie-professionals, geen verkopers

BAPAS is waarschijnlijk het enige bureau dat zijn recruiters volledig specialiseert en inzet op werving en selectie. Bij het gemiddelde bureau in de branche worden recruiters vooral afgerekend op het binnen halen van nieuwe opdrachten. Bij BAPAS alleen op de kwaliteit van de geselecteerde kandidaten.

Word je als verkoper geboren?

En zo ja, kun je dan álles verkopen, van advertenties tot high-tech apparatuur? Vraag 1 neigen wij bij BAPAS met ja te beantwoorden: weinig beroepen kennen een specifieker aanlegprofiel dan de verkoper. Vraag 2 krijgt van ons een unaniem nee: intellect, affiniteiten, vaardigheden, opleiding, kennis, ervaring, maar ook persoonlijke stijl, bepalen in grote lijn de branche en het type commerciële activiteit waarin de sales professional kan excelleren en zich ontwikkelen.

Thuis in commercie en sales

BAPAS is als geen ander bureau thuis in commercie en sales. Met 20 jaar directe en bijna 40 jaar indirecte ervaring (onze oprichters Monique en Ad Timmering hebben een solide achtergrond in sales en management), hebben wij bij BAPAS vele honderden sales professionals gerecruteerd, getest, beoordeeld, opgeleid, getraind, gecoacht en ook aangestuurd.

Peter's Principle

Peter's Principle werd geformuleerd door dr. Laurence J. Peter en houdt in dat iedereen net zo lang gepromoveerd wordt tot op een niveau, waar hij/zij niet meer functioneert. Met name in commercie en sales is dat een veel voorkomend fenomeen.
De beste accountmanager wordt vaak teamleider, de beste teamleider wordt salesmanager en vervolgens wellicht zelfs commercieel directeur. De beste accountmanager hoeft echter geen goede teamleider of salesmanager te zijn, sterker nog ..., is dat meestal niet. En dat ligt al opgesloten in de persoonlijkheid.

Wordt voor een verkoper een zo hoog mogelijke extraversie verlangd - hij/zij kan niet hartelijk, sociabel en vrolijk genoeg zijn - in een leidinggevende functie wordt meer afstand en enige reserve verlangd. Het merendeel van de verkopers is weinig bedachtzaam en niet erg administratief gestructureerd. Het hoeft geen betoog dat in een hogere commerciële functie onder andere deze eigenschappen juist wel verlangd worden. Psychologisch en competentiegericht onderzoek leggen dit alles ‘genadeloos’ bloot.

Persoonseigenschappen en gedragscompetenties

Acquisitie & new business, relatiebeheer, sales management, sales support, field sales, executive sales, consultative sales, verkoop buiten- en verkoop binnendienst. Van junior accountmanager tot salesmanager, salesdirecteur en commercieel directeur weten wij welke vaardigheden gewenst zijn, maar belangrijker nog welke persoonseigenschappen en gedragscompetenties van doorslaggevend belang zijn. Als geen ander kennen wij vervolgens het belang van de persoonlijke ambitie en van de match met de cultuur en de commerciële aanpak van de organisatie.

Wij zijn selectie-specialisten

Waar bij andere bureaus de selectie eindigt bij een geschikt ogend CV, begint bij BAPAS pas het wezenlijk beoordelingsproces.

Wij weten welke persoonsstructuur en gedragscompetenies voor welke verkoopfunctie van kritisch belang zijn. Wij herkennen en meten die, met psychologische tests en competentiegericht onderzoek. Kwaliteitbeoordeling van medewerkers is ons specialisme.
Als geen ander bureau besteden wij tijd en aandacht aan het uitfilteren van de topkandidaten.

Onze USP’s

 • UITERST DIEPGAANDE KWALITEITS-SELECTIE:
  Uiterst diepgaande selectie, altijd met inzet van
  - uitgebreide psychologische tests
  - competentiegerichte assessments
 • 100% GARANTIE:
  100% garantie op onze kandidaten!
 • RELATIEF LAGE FEE:
  - relatief lage procentuele fee tussen 15 en 19,5%
  - inclusief psychologische tests en assessments
  - inclusief media kosten
  - op basis van no-cure no-pay
 • EN OM ONZE KWALITEIT TE ONDERSTREPEN:
  - de helft van bovengenoemde fee pas na een 1/2 jaar bewezen geschiktheid

TOP in SALES ?

Bel met Pien Coenraad, Shara van der Ploeg of Davita Alderlieste via 020-7162464.
werving en selectie sales
Saskia van Roode
Country Manager Nederland

"Ons profiel is zeer specifiek, evenals de cultuur. BAPAS leeft zich in beide voortreffelijk in. Ze snapt de afbreukrisico’s, weet waar het in de praktijk mis kan gaan met dit type kandidaten en selecteert daarom niet alleen op standaard competenties.

BAPAS begrijpt het hoge ambitieniveau van onze organisatie en sluit hierop aan. Geen recruiter die kandidaten over de schutting werpt. BAPAS levert meerwaarde door kandidaten te testen en competentiegericht te beoordelen. ."
werving en selectie sales
Direct contact met onze HR Consultant
Pien Coenraad MSc - Adjunct directeur / Senior HR Consultant
Meer informatie