020 71 62 464

Recruitment Finance professionals

BAPAS recruitment in Finance

Finance is één van de recruitment disciplines waarin BAPAS van-huis-uit sterk is. Van financieel directeur en corporate controller tot administrateur of debiteurenbeheer: in ons 20-jarige bestaan hebben wij voor onze opdrachtgevers talloze financieel professionals beoordeeld, en veelal ook vanuit de markt of ons netwerk geworven en geselecteerd. Met plezier zien wij veel van ‘onze’ kandidaten tot de dag van vandaag uitstekend bij relaties functioneren en niet zelden doorstromen naar hogere niveaus.

Financiële functies, persoonlijkheid, aanleg en competenties

Het financiële specialisme van BAPAS komt niet uit de lucht vallen. Finance functies verlangen een scala van harde, maar belangrijker nog, heel specifieke ‘zachte’ competenties. In de praktijk blijken de harde functie-eisen doorgaans vrij gemakkelijk te matchen. Daarentegen kennen de aanlegfactoren in persoonlijkheid en de gedragsvaardigheden vaak aanzienlijke afbreukrisico’s, die toenemen met het niveau van de functie.

Geschiktheid-profiel, psychologische selectie van financieel specialisten

Financials dienen emotioneel stabiel te zijn, stressbestendig, ook bovengemiddeld overtuigend en assertief, zeker in leidinggevende en control functies, onderzoekend en analytisch sterk, nuchter, niet te meegaand, zakelijk belang voorop. Van nature zien wij hen graag nauwkeurig, gestructureerd, bedachtzaam en voorzien van een hoge mate van doorzettingsvermogen en ambitie.
Het zwaarwegende belang van persoonlijkheid en competenties zorgt dat het kritische succes minder ligt in het zoeken en werven dan in het selecteren en beoordelen, o.a. met psychologische tests, diepte-interviews en competentiegerichte assessments, hét specialisme van BAPAS Arbeidspsychologen.
Waar bij andere bureaus de selectie eindigt bij een geschikt ogend CV begint bij BAPAS pas het wezenlijk beoordelingsproces.
Wij overleggen graag onze referenties!

WAAROM BAPAS ?

Als geen ander bureau besteden wij tijd en aandacht aan het uitfilteren van de topkandidaten.
Wij onderscheiden ons van andere bureaus op:

1. SELECTIE:
Uiterst diepgaande selectie, altijd met inzet van
- uitgebreide psychologische tests
- competentiegerichte assessments
2. GARANTIE:
100% garantie op onze kandidaten!
3. HOOGTE VAN DE FEE:
- relatief lage procentuele fee tussen 15 en 19,5%
- inclusief psychologische tests en assessments
- inclusief media kosten
- inclusief no-cure no-pay
4. EN OM ONZE KWALITEIT TE ONDERSTREPEN:
- de helft van bovengenoemde fee pas na een 1/2 jaar bewezen geschiktheid

TOP Financial ?

Informeer bij Pien Coenraad of Shara van der Ploeg via 020-7162464

Hester Noorman, HR Director I DQ&A Media Group

“Wij hebben ervaren dat de dienstverlening van BAPAS meer is dan het uitvoeren van ontwikkelonderzoeken en assessments. In ons MD-programma heeft de toegevoegde waarde van BAPAS met name ook gelegen in het meedenken vanaf de ‘tekentafel’ tot en met de praktische uitrol van de uitkomsten van het MD-programma. 

Er zijn kritische noten gekraakt en spiegels voorgehouden, we hebben een mooie ‘gereedschapskist’ met tools gekregen die we direct kunnen implementeren binnen onze organisatie en…heel belangrijk een nu zeer enthousiast management dat actief hiermee aan de slag wil!”

Hans van Leeuwen, HR directeur l Asito

"Sinds 2001 test of assesst Bapas voor Asito onze potentiële nieuwe medewerkers, van Objectleiders tot directie. Bij al deze diensten telt voor ons dat Bapas meedenkt met de klant en haar werk kwaliteit- en resultaatgericht aanpakt.

Van de kennis en ervaring die Bapas inmiddels van ons bedrijf heeft opgedaan, maken we dankbaar gebruik als we met elkaar sparren over issues inzake het personeelsmanagement van Asito. Bapas is daarbij een gewaardeerde adviseur."

online recruitment

Gerco van de Schootbrugge, Financieel manager en personeelsfunctionaris l Frapak Packaging B.V.

“BAPAS ondersteunt ons al bijna 10 jaar bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Bij het opstellen van vacatureteksten en de eerste selectie van personeel (‘e-Recruitment’) geeft BAPAS ons professioneel advies.

Het contact met BAPAS verloopt altijd prettig. Korte lijnen, vast aanspreekpunt, maar nooit opdringerig. Ook de snelheid van handelen spreekt mij erg aan.”

Online Recruitment

Alain van den Berg, Head Recruitment l Accent Circonflexe Groupe B.V.

“BAPAS helpt ons geweldig via e-Recruitment. Dit zorgt voor veel sollicitaties en bovendien van veelal goede kwaliteit. BAPAS vertaalde onze briefing naar een pakkende advertentie met een trefzeker profiel.

Wij zijn zeer te spreken over het meedenken, de uitvoering van de vacaturetekst en de adviezen bij de invulling van de functie. BAPAS is een bevlogen en gemotiveerde club!”

Bel me terug

Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.
Werving en Selectie Pien Coenraad

MEER INFORMATIE

Bel of mail

Pien Coenraad, MSc
Senior HR consultant

020-7162464
pien.coenraad@bapas.nl

Cases

Amnez Telecom

Sema van der Heijden, Secretaresse
360 feedback

Al enige jaren zijn we op zoek naar een Accountmanager Buitendienst. We hebben op meerdere manieren geprobeerd hier invulling aan te geven, maar zonder succes. Nadat we in aanraking kwamen met BAPAS sprak hun manier van werken ons erg aan. De consultants wilden eerst onze organisatie goed leren kennen om vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe collega.

Lees meer
Volg ons via de volgende social media
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.