Psycholgisch testen

Goede psychologische tests geven een objectief en betrouwbaar beeld van de persoonseigenschappen en de intellectuele capaciteiten. Ofwel van de persoon áchter de sollicitant of de medewerker. Psychologische tests ‘meten’ aanleg en capaciteiten, als fundament onder de competenties. Tests zijn daarom onmisbaar bij selectie en aanname. Omdat tests in feite ‘talent’ meten, leveren ze ook diagnoses en handvatten voor ontwikkeling: van de persoon, het team of desnoods de hele organisatie. Psychologische tests zijn tenslotte flexibel, snel online inzetbaar en… goedkoop. Al met al een krachtig HR-instrument dat steeds meer organisaties dankbaar benutten.

Psychologisch testen
Psycholgisch testen


BAPAS stemt haar testcombinaties af op op de functie (!) en op de behoeften van de opdrachtgever. Ook bij selectie testen wij altijd op maat:

 • Voor elke functie ontwerpen wij een specifiek normprofiel
 • Testcombinatie / testbatterij naar wens en behoefte van de organisatie
 • Concreet advies over potentiële geschiktheid op basis van aanleg en capaciteiten
 • Bij BAPAS beoordeelt & adviseert de arbeidspsycholoog (en nóóit de computer!)


Lees verder

Psycholgisch testen


Waar liggen de sterkten & zwakten, de talenten en het ontwikkelpotentieel? Van een medewerker, team of afdeling? Met tests, standaard of op maat, stelt BAPAS de diagnose:

 • Inrichting testcombinatie naar gelang de onderzoeksvraag
 • Indien gewenst: sterke / zwakke uitkomsten t.o.v. een bepaald normprofiel
 • SWOT-scan op aanleg voor de functie-kritische competenties
 • Rapportage en advies binnen 2 werkdagen (individuele testrapportage)


Lees verder

Psycholgisch testen


De BAPAS 360° feedback scan geeft vanaf werkvloer zelf (!) inzicht in de competentie(s) en de effectiviteit van medewerkers, teams en afdeling:

 • Evaluaties door collega’s, manager(s), externen en ‘centrale persoon’ zelf
 • Bij bredere inzet: krachtig instrument bij organisatieontwikkeling
 • BAPAS doet 100% van het (online) veldwerk en management
 • Heldere rapportage met SWOT-analyse, toelichting en advies


Lees verder


 

Ons doel bij assessments

Meer dan 20 jaar testervaring, een breed en groeiend arsenaal aan tests en altijd hoge klantwaarderingen maken BAPAS Arbeidspsychologen tot onbetwist expert in het vakgebied van psychologisch testen. Weinig bureaus slagen erin klanten beter te betrekken bij de ins & outs van het testinstrument en op te leiden voor het – uiteindelijk – zelf interpreteren van testuitkomsten.
Op deze website leest u meer over onze tests. Ook geven wij u graag en vrijblijvend verdere informatie. Maar uiteindelijk is er maar één manier om de kwaliteit en de waarde van de BAPAS tests te ontdekken.

Direct contact met één van onze medewerkers?

"100% van onze klanten beveelt BAPAS aan"
Testimonials
Monique Sapthu

HR Officer

“Gazelle schakelt BAPAS in voor ondermeer het testen en assessen van kandidaten. Wat ons vooral aanspreekt is de helderheid van de rapportage en van het advies. We hebben wel eens gewerkt met andere bureaus maar die rapportages waren vooral in de conclusie niet to the point.

De rapportages van BAPAS zijn overzichtelijk en de conclusie is heel concreet."

Anton Witte

Directeur HR

“Werving & selectie opdrachten, zeker ook de lastige, besteden wij graag uit aan BAPAS. Een Segmentdirecteur, Business Development Manager, Marketing Manager - vind maar eens een goede in de specialistische IFM-branche.

BAPAS stroopt de mouwen op en levert ze alle drie! Ons spreken bij BAPAS aan: de persoonlijke aanpak en de attente, zorgvuldige communicatie, ook richting de kandidaten."

Margo Uijlenbroek

HR Manager

"SportCity werkt al ruim 10 jaar naar volle tevredenheid samen met BAPAS. Voor al onze managementfuncties laten we kandidaten vooraf door BAPAS psychologisch testen. Waar nodig nemen we een aanvullend assessment af.

De rapportages zijn altijd helder en overzichtelijk. Daarnaast zijn ze altijd binnen enkele dagen binnen. En als we aangeven dat er spoed is, kan het vaak op de dag zelf ook nog."

Meer informatie
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.