020 71 62 464

Over BAPAS

BAPAS verbetert individu en organisatie

BAPAS – Bureau voor Arbeidspsychologisch Advies & Selectie helpt bedrijven en organisaties beter te presteren, door het vinden, beoordelen en selecteren van medewerkers, het optimaal benutten van talent en het adviseren en toerusten van het management.

BAPAS ontstond 1999 als adviesbureau voor psychologisch testen en assessments. Anno 2016 leveren wij een breed scala HR diensten. Op individueel niveau richten deze zich op beoordeling en ontwikkeling, met behulp van instrumenten als psychologisch testen, assessment , training en coaching.

Vanuit de vraag van opdrachtgevers hun medewerkers niet alleen te beoordelen en te verbeteren, maar ze voordien ook te ‘vinden’, ontstond BAPAS Recruitment, een business unit die zich toelegt op werving & selectie van personeel.

In de loop der jaren zijn onze diensten in Organisatieontwikkeling en HR Consultancy gestaag toegenomen. Dit heeft alles te maken met onze visie, gegroeid in bijna 20 jaar ervaring, dat kwaliteit van medewerkers wordt bepaald door de kwaliteit van de organisatie, en niet andersom. Dit leidt tot een toenemend bedrijfskundige blik, waarmee wij ook relatief kleine individugerichte opdrachten al snel in breder perspectief plaatsen.

Binnen dit organisatiegerichte perspectief past ook onze expertise op het gebied van ‘resultaatgericht werken’, het vertalen van prestatiemanagement naar de HR cyclus en de implementatie van resultaatgerichte HR instrumenten op de werkvloer.

BAPAS in ’t kort:

Opgericht 1999
Consultants 10
Opdrachtgevers ca 150
Algemeen directeur: Adriaan Timmering (organisatieontwikkeling)
Psycholoog directeur: drs Monique Timmering (psychologisch testen)
Adjunct directeur: drs Marten van de Braak (assessments en HR diensten)

Hester Noorman, HR Director I DQ&A Media Group

“Wij hebben ervaren dat de dienstverlening van BAPAS meer is dan het uitvoeren van ontwikkelonderzoeken en assessments. In ons MD-programma heeft de toegevoegde waarde van BAPAS met name ook gelegen in het meedenken vanaf de ‘tekentafel’ tot en met de praktische uitrol van de uitkomsten van het MD-programma. 

Er zijn kritische noten gekraakt en spiegels voorgehouden, we hebben een mooie ‘gereedschapskist’ met tools gekregen die we direct kunnen implementeren binnen onze organisatie en…heel belangrijk een nu zeer enthousiast management dat actief hiermee aan de slag wil!”

Hans van Leeuwen, HR directeur l Asito

"Sinds 2001 test of assesst Bapas voor Asito onze potentiële nieuwe medewerkers, van Objectleiders tot directie. Bij al deze diensten telt voor ons dat Bapas meedenkt met de klant en haar werk kwaliteit- en resultaatgericht aanpakt.

Van de kennis en ervaring die Bapas inmiddels van ons bedrijf heeft opgedaan, maken we dankbaar gebruik als we met elkaar sparren over issues inzake het personeelsmanagement van Asito. Bapas is daarbij een gewaardeerde adviseur."

online recruitment

Gerco van de Schootbrugge, Financieel manager en personeelsfunctionaris l Frapak Packaging B.V.

“BAPAS ondersteunt ons al bijna 10 jaar bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Bij het opstellen van vacatureteksten en de eerste selectie van personeel (‘e-Recruitment’) geeft BAPAS ons professioneel advies.

Het contact met BAPAS verloopt altijd prettig. Korte lijnen, vast aanspreekpunt, maar nooit opdringerig. Ook de snelheid van handelen spreekt mij erg aan.”

Online Recruitment

Alain van den Berg, Head Recruitment l Accent Circonflexe Groupe B.V.

“BAPAS helpt ons geweldig via e-Recruitment. Dit zorgt voor veel sollicitaties en bovendien van veelal goede kwaliteit. BAPAS vertaalde onze briefing naar een pakkende advertentie met een trefzeker profiel.

Wij zijn zeer te spreken over het meedenken, de uitvoering van de vacaturetekst en de adviezen bij de invulling van de functie. BAPAS is een bevlogen en gemotiveerde club!”

Bel me terug

Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.

MEER INFORMATIE

Bel of mail

drs Monique Timmering
Psycholoog directeur

020-7162464
monique.timmering@bapas.nl

Cases

GameHouse Europe (Eindhoven)

Erik Goossens, Founder & Chief Games
Tests & Assessments

“In de gaming industrie draait alles om mensen: hun kwaliteit, creativiteit, ambitie, vermogen tot samenwerken. Maar ook hun mentale weerbaarheid, analytisch vermogen, intellectuele en emotionele openheid. Mensen zijn voor ons het allerbelangrijkst, méér zelfs nog dan strategie. Al vrij snel na onze start in 2001 zijn we daarom begonnen sollicitanten psychologisch te testen. Dat doen we tot de dag van vandaag. Van manager tot stagiair - niemand komt bij ons binnen die niet psychologisch is getest. BAPAS was en is vanaf het begin onze partner omdat het als een van de weinige bureaus functie-eisen en competenties vertaalt naar een psychologisch geschiktheidprofiel. Dit profiel is een weerslag van onze ideeën en inzichten, maar ook van onze normen en waarden”.

Lees meer

Koninklijke Gazelle

Adriaan Heuzinkveld, HR Manager
Tests & Assessments

Koninklijke Gazelle werkt steeds intensiever met de vier kernwaarden die binnen Pon holdings, waartoe Gazelle behoort, breed zijn omarmt. Deze zogenoemde ‘core values’ zijn: Passion to Perform, Act Responsibly, Trust to Act en Make it Fun. Kernwaarden die belangrijk zijn voor succes op lange termijn en waarvan de organisatie van medewerkers van werkplaats tot directiekamer verwacht dat zij ze niet alleen in praktijk brengen, maar ook uitdragen. Koninklijke Gazelle vraagt BAPAS met behulp van psychologisch onderzoek de core values meetbaar te maken en individueel in kaart te brengen.

Lees verder

Volg ons via de volgende social media
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.