020 71 62 464

Human due diligence

Human Due Diligence bij bedrijfsopvolging
BIJ BEDRIJFSOPVOLGING
Human Due Diligence bij bedrijfsopvolging
BIJ FUSIE
Human Due Diligence bij overname
BIJ OVERNAME

Hoe sterk is het zittende management?

Bij bedrijfsopvolging, overname en fusie zijn Financial en Legal Due Diligence standaard: onderzoek naar de business, de bedrijfsvoering en de resultaten van het over te nemen bedrijf, of de beoogde nieuwe partner. Human Due Dilgence is aanzienlijk minder standaard. Dit mag verwonderen: de human factor is minstens zo bepalend voor succes. Hoe competent zijn de directieleden en hun managers individueel? Hoe effectief zijn ze als team? Hoe zullen sterkten en zwakten zich manifesteren in de nieuwe omgeving.

Onderzoek, beoordeling en advies

Bij BAPAS Human Due Diligence onderzoekt, beoordeelt en beschrijft BAPAS de kwaliteit van de individuele directieleden en managers, alsook van het team als geheel, in de setting van de huidige of toekomstige organisatie. Het onderzoek met de aansluitende rapportages levert waardevolle informatie voor de investeringsbeslissing. Bij realisatie van de overname geeft BAPAS vervolgens praktische adviezen voor het vergroten van de individuele management effectiviteit en het verbeteren van de interne organisatie en haar HR processen.

Wat houdt het Human Due Diligence onderzoek in?

BAPAS richt het onderzoek volledig in naar wens en behoefte van de opdrachtgever. Gebruikelijk zijn individuele management-assessments met persoonlijkheidsonderzoek en competentiegerichte beoordeling. Hoe functioneert een manager in de huidige rol en in de toekomstige? In hoeverre haalt hij zijn doelstellingen? Waar liggen de sterkten en zwakten? Is er ontwikkelpotentieel?

In een aanvullend, functioneel gericht interview peilen we, in breder perspectief, de inbreng en het functioneren als lid van het MT. Wat is de toegevoegde waarde binnen het team? Hoe sterk zijn de strategisch en verandercapaciteiten? Ook de visie en motivatie komen aan bod, zowel voor de huidige als voor de toekomstige missie en strategie. Hoe groot is het vermogen medewerkers te inspireren vanuit visie?

In de persoonlijke interviews, maar ook vanuit andere bronnen, kijken we nadrukkelijk óók naar de organisatie, de interne communicatie, wijze van vastleggen, communiceren, implementeren en bestendigen van beleid. Tenslotte onderzoeken en beoordelen we het HR voorwaardenscheppend beleid en de kwaliteit van de HR cyclus en de diverse personeelinstrumenten.

De Human Due Diligence rapportage

De rapportage bevat onze bevindingen en beoordeling op drie gebieden: 

  • kwaliteit van het company management
  • kwaliteit individuele directie/MT-leden (competentie, motivatie, groeipotentie)
  • kwaliteit voorwaardenscheppend HR beleid en personeelsinstrumenten

De rapportage besluiten we met adviezen en aanbevelingen: 

  • risicoanalyse op de te verwachten performance in de nieuwe omgeving 
  • individuele ontwikkeling van functionele en managementcompetenties 
  • verbetering van de MT performance en de bestuurskwaliteit 
  • verbetering of aanpassing van het instrumentarium voor HR-management

Waar Legal en Financial Due Diligence zich vooral richten op de huidige situatie (realiteit; validiteit; soliditeit; lijken in de kast’?), kijkt Human Due Diligence ook al naar de toekomst: de mate waarin het management in staat zal zijn succes uit het verleden te herhalen en nieuwe uitdaging het hoofd te bieden.

Meer weten over Human Due Diligence?

Wilt u meer informatie over BAPAS Human Due Diligence? Bel geheel vrijblijvend met Ad Timmering, algemeen directeur: 020 - 716 24 64. Hij denkt graag met u mee!

Bel me terug

Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.
Human Due Diligence Ad Timmering

MEER INFORMATIE

Bel of mail

Ad Timmering
Algemeen directeur

020-7162464
ac.timmering@bapas.nl

Cases

Amnez Telecom

Sema van der Heijden, Secretaresse
360 feedback

Al enige jaren zijn we op zoek naar een Accountmanager Buitendienst. We hebben op meerdere manieren geprobeerd hier invulling aan te geven, maar zonder succes. Nadat we in aanraking kwamen met BAPAS sprak hun manier van werken ons erg aan. De consultants wilden eerst onze organisatie goed leren kennen om vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe collega.

Lees meer
Volg ons via de volgende social media
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.