Werving en Selectie
BAPAS Werving & Selectie is ons toppakket binnen recruitment van executives, management en professionals. Bij deze dienst trekken de recruiters en selectie-specialisten van BAPAS alle registers open van hun arbeidspsychologische en bedrijfskundige kennis. Met slechts één doel: het werven, beoordelen en selecteren van de kandidaat die niet alleen voldoet aan de eisen van de functie en de verwachtingen van de klant, maar deze liefst ook overtreft.
Waarin onderscheiden wij ons, en wat is daarvan uw onderdeel?
Korte titel, hoogstens 2 regels
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas vehicula hendrerit risus, at lacinia tortor imperdiet nec. Nam ornare nisi at dolor finibus.
Korte titel, hoogstens 2 regels
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas vehicula hendrerit risus, at lacinia tortor imperdiet nec. Nam ornare nisi at dolor finibus.
Korte titel hoogstens 2 regels
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas vehicula hendrerit risus, at lacinia tortor imperdiet nec. Nam ornare nisi at dolor finibus.

Verdieping in functie en organisatie

Bij Full Werving & Selectie gaat het om functies van kritisch belang. De ideale kandidaat moet op alle onderdelen geschikt zijn voor een job die doorgaans complex is, uitdagend en het nodige afbreukrisico kent. Maar ook moet hij naadloos aansluiten bij de organisatie, haar cultuur, ambities, stijl van management, ondernemen en maatschappelijk handelen. Om effectief te kunnen werven en selecteren, willen we al deze aspecten liefst even goed leren kennen als u zelf. Maar tijdens dit intakeproces willen we ook graag uw deskundig sparringpartner zijn; samen met u tot een logisch en aantrekkelijk wervingsprofiel komen. En – als u dat toestaat - stellen we ons daarbij soms positief, kritisch eigenwijs op.

Kwantiteit telt: Werving, executive search & headhunting

Hoe groter de pool van potentiële kandidaten, des te groter de kans op topkandidaten. Nooit stellen we ons tevreden met een paar kandidaten, die alleen op CV lijken te voldoen. Met gelijktijdige inzet van pull & push instrumenten mobiliseren wij zowel de actief- als passief ‘zoekende’ kandidaten. Waar de arbeidsmarkt nu weer een periode van krapte kent, zijn de potentiele toppers juist in die laatste categorie te vinden. En actieve benadering van hen is belangrijker dan ooit.

Pull instrumenten & media

 • SEO-geoptimaliseerde vacaturetekst
 • Online campagne op > 30 grote algemene vacaturesites, o.a. Monsterboard, Jobbird, LinkedIn, etc.
 • Online campagne op niche- en specialistische vacaturesites (o.a. finance, ICT, techniek)

Push instrumenten & media

Actieve search en benadering van kandidaten via:

 • CV databanken (eigen en via inkoop)
 • LinkedIn e.a. social media (inkoop)
 • Headhunting / Targeted search
 • Referral search, via eigen netwerken

Maar kwaliteit van de selectie is allesbepalend

Hoe belangrijk een grote pool van kandidaten ook is, uiteindelijk draait het om de kwaliteit van de selectie. Om het beoordelen van competenties en het herkennen van het juiste talent. Om analyse van sterkten en zwakten en inschatten van afbreukrisico. Als arbeidspsychologisch bureau leveren wij hier de kritische meerwaarde: psychologisch en competentiegericht onderzoek weten wij als 100% noodzakelijk om tot een juiste geschiktheidsbeoordeling te kunnen komen.. Anderen laten die weg vanwege de extra tijd, extra kosten en met name de kans dat ongewenste zwakten aan het licht komen. Wat niet weet dat niet deert, tenslotte…

Onze selectieprocedure

 1. Telefonisch interview & beoordeling (bij headhunting)
 2. Beoordeling CV en motivatie
 3. Online tests op o.a. persoonseigenschappen en intellectuele capaciteiten
 4. CV-interview, bespreking testresultaten en competentiegericht onderzoek (bij BAPAS)
 5. Eventueel antecedentenonderzoek en Referentie checks (met partner Leventgroup)
 6. Eindselectie
 7. Voordracht eindkandidaten, met testrapportage en beoordelingsverslag

Waarom BAPAS ?

 • Totale fee slechts tussen 15 % en 19,5 %
 • 50 % van bovengenoemde fee pas na 6 maanden gebleken geschiktheid
 • Inbegrepen zijn alle inkoopkosten voor de werving, media, inkoop vacaturesites, databanken, etc.
 • Inbegrepen zijn alle kosten m.b.t. psychologisch testen en assessments
 • BAPAS hanteert een dubbele no-cure no-pay:
  1. op de invulling van de functie
  2. op het succesvol functioneren van de kandidaat
 • Voldoet de kandidaat niet binnen 6 maanden? Dan,
  1. wordt de 2e helft van de fee niet gefactureerd
  2. start BAPAS het hele traject opnieuw, zonder enige nieuwe kosten voor de opdrachtgever.
"100% van onze klanten beveelt BAPAS aan"
Testimonials
Monique Sapthu

HR Officer

“Gazelle schakelt BAPAS in voor ondermeer het testen en assessen van kandidaten. Wat ons vooral aanspreekt is de helderheid van de rapportage en van het advies. We hebben wel eens gewerkt met andere bureaus maar die rapportages waren vooral in de conclusie niet to the point.

De rapportages van BAPAS zijn overzichtelijk en de conclusie is heel concreet."

Anton Witte

Directeur HR

“Werving & selectie opdrachten, zeker ook de lastige, besteden wij graag uit aan BAPAS. Een Segmentdirecteur, Business Development Manager, Marketing Manager - vind maar eens een goede in de specialistische IFM-branche.

BAPAS stroopt de mouwen op en levert ze alle drie! Ons spreken bij BAPAS aan: de persoonlijke aanpak en de attente, zorgvuldige communicatie, ook richting de kandidaten."

Margo Uijlenbroek

HR Manager

"SportCity werkt al ruim 10 jaar naar volle tevredenheid samen met BAPAS. Voor al onze managementfuncties laten we kandidaten vooraf door BAPAS psychologisch testen. Waar nodig nemen we een aanvullend assessment af.

De rapportages zijn altijd helder en overzichtelijk. Daarnaast zijn ze altijd binnen enkele dagen binnen. En als we aangeven dat er spoed is, kan het vaak op de dag zelf ook nog."

Direct contact
met onze arbeidspsycholoog
drs Marten van de Braak Adjunct directeur / Assessmentspsycholoog
Meer informatie
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.