020 71 62 464

Coaching

Individuele arbeidspsychologische ondersteuning biedt oplossing

Vastlopen in het werk? Problemen met leiderschap? Niet kunnen voldoen aan de (eigen) verwachtingen? Voorbeelden uit vele, waarin individuele coaching uitkomst biedt. Startend vanaf de basis – persoon, aanleg en gedrag - stuurt de BAPAS arbeidspsycholoog stapsgewijs naar hogere persoonlijke effectiviteit. Doel: consequent in de praktijk toepassen van effectief functioneel gedrag, leidend weer tot plezier en succes.

Wanneer is coaching nuttig of nodig?

In principe kan iedere medewerker in aanmerking komen voor arbeidspsychologische coaching. In de praktijk doorlopen vooral managers en stafmedewerkers een coachingstratect. Maar ook een CEO of DGA kan op enig moment behoefte hebben aan een coach of sparring partner. Typische aanleidingen zijn o.a.:
• Kritische competenties blijven achter
• Intern ontbreken van tijd of coachende expertise
• Organisatie wil een high potential sneller ontwikkelen
• Behoefte aan externe sparring partner

Het initiatief tot coaching gaat doorgaans uit van de organisatie. Maar even zo vaak geeft een medewerker zelf de wens aan, in overleg met de leidinggevende. Van belang is dat iemand gemotiveerd is om kritisch naar zichzelf te kijken en te investeren in de persoonlijke groei. Afhankelijk van het doel zet BAPAS in:
• Personal coaching: ontwikkeling van talenten en vaardigheden
• Management coaching: ontwikkeling van specifieke managementvaardigheden
• Executive coaching: manager (ondernemer, directielid, MT-lid) behoeft een sparring partner voor advies en het delen van ervaringen en expertise.

Waarom coaching bij BAPAS

 • Oorzaak en symptoom - specialist in gedrag
  Problemen op het werk hebben vrijwel altijd te maken met ineffectief gedrag. Meer vakinhoudelijke kennis en vaardigheden lossen het probleem niet op, want de oorzaak ligt dieper: in de persoon en onderliggende aanlegfactoren. Elk coaching traject bij BAPAS start daarom met een uitgebreid persoonlijkheidsonderzoek. Vaak vinden we hier de sleutel tot verbetering. Deze vindt vervolgens plaats via herkenning van de herkomst van het ‘verkeerde’ gedrag, het bewust zijn van de nadelen, en tenslotte gerichte ombuiging.

 • Coaching & sturing op concrete doelen
  Coaching trajecten bij BAPAS richten zich op beter presteren binnen een competentie, functie of organisatie. Coach, organisatie en medewerker benoemen vooraf het te bereiken doel. Naast deze sturende rol ondersteunt de coach met adviezen en praktische aanpak. Of tipt hij de organisatie over de randvoorwaarden.

 • Bedrijfskundige insteek
  BAPAS hanteert ook voor coaching een gestructureerde, ‘bedrijfsmatige’ aanpak: concrete doelen, duidelijke planning en SMART afspraken. Tijdens het traject oefent de kandidaat praktische competenties als resultaatgerichtheid, procesmatig werken, plannen en organiseren, gesprekstechnieken, verbale uitdrukkingsvaardigheid.

 • Aantoonbare verbetering in functioneren
  De fundamenteel gedragsgerichte aanpak van BAPAS leidt tot hogere zelfreflectie. Sterkten en zwakten worden beter begrepen en herkend. Het zelfsturend vermogen neemt toe. Ook krijgt de medewerker handvatten om zijn sterke competenties verder te ontwikkelen en valkuilen te compenseren.

Structuur en opbouw BAPAS coaching

Een coachingtraject van BAPAS is altijd op maat. Het kan beperkt blijven tot 2 of 3 sessies of een traject van langere duur. Altijd wel kent het programma een vaste structuur, met doel en plan van aanpak, persoonlijkheidsonderzoek en afsluitend beknopte rapportage en evaluatie.

Meer weten over coaching?

Benieuwd wat onze coaches voor u kunnen betekenen? Marten van de Braak vertelt het u graag. Hij is bereikbaar tijdens kantooruren op 020 - 716 24 64.

Hester Noorman, HR Director I DQ&A Media Group

“Wij hebben ervaren dat de dienstverlening van BAPAS meer is dan het uitvoeren van ontwikkelonderzoeken en assessments. In ons MD-programma heeft de toegevoegde waarde van BAPAS met name ook gelegen in het meedenken vanaf de ‘tekentafel’ tot en met de praktische uitrol van de uitkomsten van het MD-programma. 

Er zijn kritische noten gekraakt en spiegels voorgehouden, we hebben een mooie ‘gereedschapskist’ met tools gekregen die we direct kunnen implementeren binnen onze organisatie en…heel belangrijk een nu zeer enthousiast management dat actief hiermee aan de slag wil!”

Hans van Leeuwen, HR directeur l Asito

"Sinds 2001 test of assesst Bapas voor Asito onze potentiële nieuwe medewerkers, van Objectleiders tot directie. Bij al deze diensten telt voor ons dat Bapas meedenkt met de klant en haar werk kwaliteit- en resultaatgericht aanpakt.

Van de kennis en ervaring die Bapas inmiddels van ons bedrijf heeft opgedaan, maken we dankbaar gebruik als we met elkaar sparren over issues inzake het personeelsmanagement van Asito. Bapas is daarbij een gewaardeerde adviseur."

online recruitment

Gerco van de Schootbrugge, Financieel manager en personeelsfunctionaris l Frapak Packaging B.V.

“BAPAS ondersteunt ons al bijna 10 jaar bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Bij het opstellen van vacatureteksten en de eerste selectie van personeel (‘e-Recruitment’) geeft BAPAS ons professioneel advies.

Het contact met BAPAS verloopt altijd prettig. Korte lijnen, vast aanspreekpunt, maar nooit opdringerig. Ook de snelheid van handelen spreekt mij erg aan.”

Online Recruitment

Alain van den Berg, Head Recruitment l Accent Circonflexe Groupe B.V.

“BAPAS helpt ons geweldig via e-Recruitment. Dit zorgt voor veel sollicitaties en bovendien van veelal goede kwaliteit. BAPAS vertaalde onze briefing naar een pakkende advertentie met een trefzeker profiel.

Wij zijn zeer te spreken over het meedenken, de uitvoering van de vacaturetekst en de adviezen bij de invulling van de functie. BAPAS is een bevlogen en gemotiveerde club!”

Bel me terug

Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.
Assessmentpsycholoog Marten van de Braak

MEER INFORMATIE

Bel of mail

drs Marten van de Braak
Adjunct directeur / Assessmentpsycholoog

020-7162464
marten.vandebraak@bapas.nl

Volg ons via de volgende social media
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.