020 71 62 464

Case Accent Circonflexe Groupe – Training & Coaching


Vraag: “Kan BAPAS onze interne personeelsselectie verbeteren?”

Situatie
Accent Circonflexe Groupe bv (Amsterdam-C en Larnaca, 40 fte) is een Nederlands bedrijf dat zich toelegt op de handel in aandelen, futures, opties en overige securities. Daarnaast is het bedrijf in de branche bekend als ontwikkelaar van trading software voor professioneel gebruik.
Accent Circonflexe heeft, als zoveel organisaties, wel eens mensen aangenomen van wie de ‘prestatie’ in de praktijk tegen viel. Daarnaast zijn er nieuwe medewerkers geweest die de organisatie in positieve zin hebben verrast. Accent vraagt BAPAS, naast het ondersteunend uitvoeren van psychologische tests, de interne selectieprocedure van Accent naar een hoger niveau te tillen, zowel technisch als procedureel. De organisatie wil meer houvast en focus in haar sollicitatiegesprekken en wil een betere voorspelling kunnen doen op geschiktheid en toekomstig succes-on-the-job van nieuw aan te nemen mensen.

Aanpak BAPAS
BAPAS vertaalt de behoefte van Accent naar een training ‘personeelsselectie’ die ze ontwerpt en afstemt op de wensen en vragen vanuit Accent. De training bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Waarom is een goede selectie zo belangrijk? Wat zijn de kritische competenties en overige factoren voor succes als ‘trader’ en hoe kun je deze onderzoeken en beoordelen? Daarnaast worden in de training veel praktische handvatten aangereikt om gesprekken op een meer gestructureerde manier te voeren. Hierbij is er ook aandacht voor het integreren van de uitslagen van de psychologische tests in het sollicitatiegesprek, zodat er meer objectief beoordeeld en geselecteerd kan worden.

Resultaat
Deze training heeft het management van Accent voorzien van de kennis om sollicitatiegesprekken beter voor te bereiden, de bevraging effectiever te richten op jobkritisch gedrag, om uiteindelijk een beter beeld te krijgen van de persoon aan de andere kant van de tafel en een betere inschatting te kunnen maken of de sollicitant past bij de functie en bij de organisatie.

Hoe ervaren?
“De training Personeelsselectie van BAPAS is up-to-date en relevant. Interviewtechnieken als STAR worden helder uitgelegd en ingevuld aan de hand van een dagelijkse praktijksituatie, waardoor vanuit voorbeelden uit het verleden een lijn wordt getrokken naar toekomstig functioneren van de sollicitant. Ook de samenwerking van HR met het lijnmanagement komt aan de orde, zodat de managers kunnen oefenen met praktijkvoorbeelden en leren wat de zinvolle en zinloze vragen zijn tijdens het interview. Zeer gewaardeerd werden tenslotte de mogelijkheden om een gesprek vlot te trekken en in bepaalde gewenste richtingen te sturen. Al met al een zeer praktische training, die BAPAS vlot bij ons in-company kon realiseren.”

Alain van den Berg l Accent Circonflexe Groupe bv


Hester Noorman, HR Director I DQ&A Media Group

“Wij hebben ervaren dat de dienstverlening van BAPAS meer is dan het uitvoeren van ontwikkelonderzoeken en assessments. In ons MD-programma heeft de toegevoegde waarde van BAPAS met name ook gelegen in het meedenken vanaf de ‘tekentafel’ tot en met de praktische uitrol van de uitkomsten van het MD-programma. 

Er zijn kritische noten gekraakt en spiegels voorgehouden, we hebben een mooie ‘gereedschapskist’ met tools gekregen die we direct kunnen implementeren binnen onze organisatie en…heel belangrijk een nu zeer enthousiast management dat actief hiermee aan de slag wil!”

Hans van Leeuwen, HR directeur l Asito

"Sinds 2001 test of assesst Bapas voor Asito onze potentiële nieuwe medewerkers, van Objectleiders tot directie. Bij al deze diensten telt voor ons dat Bapas meedenkt met de klant en haar werk kwaliteit- en resultaatgericht aanpakt.

Van de kennis en ervaring die Bapas inmiddels van ons bedrijf heeft opgedaan, maken we dankbaar gebruik als we met elkaar sparren over issues inzake het personeelsmanagement van Asito. Bapas is daarbij een gewaardeerde adviseur."

online recruitment

Gerco van de Schootbrugge, Financieel manager en personeelsfunctionaris l Frapak Packaging B.V.

“BAPAS ondersteunt ons al bijna 10 jaar bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Bij het opstellen van vacatureteksten en de eerste selectie van personeel (‘e-Recruitment’) geeft BAPAS ons professioneel advies.

Het contact met BAPAS verloopt altijd prettig. Korte lijnen, vast aanspreekpunt, maar nooit opdringerig. Ook de snelheid van handelen spreekt mij erg aan.”

Online Recruitment

Alain van den Berg, Head Recruitment l Accent Circonflexe Groupe B.V.

“BAPAS helpt ons geweldig via e-Recruitment. Dit zorgt voor veel sollicitaties en bovendien van veelal goede kwaliteit. BAPAS vertaalde onze briefing naar een pakkende advertentie met een trefzeker profiel.

Wij zijn zeer te spreken over het meedenken, de uitvoering van de vacaturetekst en de adviezen bij de invulling van de functie. BAPAS is een bevlogen en gemotiveerde club!”

Bel me terug

Interessante vacature, of gewoon een vraag? Laat ons u terugbellen.
Assessmentpsycholoog Marten van de Braak

MEER INFORMATIE

Bel of mail

drs Marten van de Braak
Adjunct directeur / Assessmentpsycholoog

020-7162464
marten.vandebraak@bapas.nl

Neem contact met ons op

BAPAS is landelijk actief vanaf 1999 en werkt zowel vanuit de eigen vestiging in Amsterdam-Sloterdijk als op locatie. Aan het bedrijf zijn consultants verbonden in uiteenlopende HR-disciplines, als arbeidspsychologie, bedrijfskunde, cultuur & organisatie.

U kunt ons ook bereiken middels het contactformulier:
Volg ons via de volgende social media
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.