Waar kunnen we u mee helpen?

Waar kunnen we u mee helpen?

psychologisch testen en selectie assessments

 

Thuiswerken, de nieuwe standaard?

Categorieën: Over BAPAS
Door: BAPAS Publicatiedatum: 18-8-2020 14:06

De wereld staat op zijn kop en thuiswerken lijkt het nieuwe normaal te zijn geworden. Werken jouw medewerkers ook (deels) vanuit huis? Handig? Of juist niet?

Er zijn veel voordelen te noemen wat betreft thuiswerken. Betere concentratie, minder ziekteverzuim, een grotere productiviteit, werk-privé in balans en minder reistijd. Maar thuiswerken roept ook vragen op, want hoe weet je of werknemers thuis wel iets uitvoeren en hoe weet je of afspraken nagekomen worden? Hieronder lees je hoe je zorgt voor betrokken werknemers en een stimulerende werkomgeving.

Regelmatig contact

Als leidinggevende is het van belang regelmatig contact te hebben met de thuiswerkende medewerker. Plan een vast moment in per week voor een videocall, bel regelmatig en maak duidelijk dat jullie samen naar een bepaald doel toe werken. Luister naar jouw werknemer en faciliteer hem of haar. Ook kun je zo ‘controleren’ of jouw werknemer zich aan de afspraken houdt en doet wat er is afgesproken.

Sociaal contact

Thuiswerken kan best eenzaam zijn. Samen lunchen, een praatje bij de koffieautomaat en af en toe een grapje, het zit er allemaal even niet in. Hoe zorg je toch voor het groepsgevoel en voldoende sociale momenten? Plan als leidinggevende/werkgever regelmatig een (video)moment in. Betrek dan de gehele organisatie of afdeling en bespreek onder andere behaalde resultaten, eventuele verbeterpunten en lopende projecten. Zorg altijd voor een positief en opbeurend verhaal! Op deze manier blijven werknemers betrokken bij de organisatie en wordt het gevoel van ‘samen’ versterkt. Denk ook aan een virtuele vrijdagmiddagborrel en maak een groepschat aan via bijvoorbeeld Whatsapp, Signal of Slack. Zo stimuleer je niet alleen contactmomenten, maar zal men zich ook betrokken voelen bij het werk.

Aandacht en waardering

Iedereen heeft behoefte aan aandacht en waardering. Wees je daar bewust van! De contactmomenten zijn beperkt en juist nu is het lastiger om op de werkvloer een simpel ‘bedankt’ of ‘prima gedaan’ uit te spreken. Zonder teken van waardering kunnen werknemers denken dat de geleverde inspanningen niet worden gezien. Geef dus regelmatig blijk van waardering!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Recente artikelen
op8-2-2021 13:52
635 bekeken | 0 reacties
op8-2-2021 13:50
505 bekeken | 0 reacties
op8-2-2021 13:47
539 bekeken | 0 reacties
op8-2-2021 13:46
599 bekeken | 0 reacties
op18-8-2020 14:13
1231 bekeken | 0 reacties
Testimonials
testen en assessen van kandidaten
Jessica van Zuidam

College van Bestuur a.i.

"Tijdens de corona pandemie zette BAPAS in goed overleg onze assessments om van live naar online uitvoering zowel van het competentie-onderzoek als het rollenspel.

Onze medewerkers ervoeren hun assessment als goed georganiseerd. Als opdrachtgever zien we geen verschil in kwaliteit, diepgang en betrouwbaarheid van een live of een videoassessment."

Arbeidspsychologisch advies en selectie
Direct contact
met onze arbeidspsycholoog
drs Marten van de Braak Adjunct directeur / Assessmentspsycholoog

"100% van onze klanten beveelt BAPAS aan"

Klik op het "klanten vertellen vignet" om alle afzonderlijke aanbevelingen te lezen.

Direct contact met één van onze medewerkers?

HR advies