Waar kunnen we u mee helpen?

Waar kunnen we u mee helpen?

psychologisch testen en selectie assessments

 

Generatieverschillen bij personeelswerving ….

Categorieën: Werving & Selectie
Door: BAPAS Publicatiedatum: 8-2-2021 13:46

Terecht horen wij bij BAPAS Recruitment steeds vaker van opdrachtgevers dat ‘leeftijd niet uitmaakt’ en dat ‘kennis en ervaring écht het belangrijkst zijn’. Ook onderkennen organisaties toenemend het belang van diversiteit in bijvoorbeeld teamprocessen.

Generaliseren is gevaarlijk, want ook hier bevestigen de uitzonderingen de regel. Maar het laat onverlet dat er tussen de generaties verschillen aanwijsbaar zijn. Zo blijkt uit onderzoek, dat oudere werknemers meer tijd nodig hebben dan jongere om informatie te filteren en te beoordelen dan hun collega’s van ‘generatie Z’ (geboren in 1995 of later). Ook doen oudere medewerkers het liefst één ding tegelijk, waar jongeren sterk zijn in multitasking. Daar tegenover staat dat ‘oud’ beter tekst kan lezen en interpreteren, waar ‘jong’ sterker is in beeld en geluid. Dat vertaalt zich in voorkeur voor email enerzijds, en social media anderzijds.

Ook de werkhouding verschilt. Oudere werknemers zijn loyaal aan de werkgever, zoeken stabiliteit en zekerheid en houden leven en werk liefst gescheiden. Voor hun werk willen ze offers brengen, en ook kijken ze meestal niet op een uurtje. Ze ‘leven voor hun werk’. Generatie Z is latent op zoek, wil zich niet te lang vastleggen, zoekt kansen om zich te ontwikkelen en om nieuwe ervaringen op te doen. Generatie Z ‘werkt kortom meer om te leven’

Ook interessant: oudere medewerkers beschikken gemiddeld over betere communicatieve vaardigheden dan jongere. Internet, social media en games zijn hier de slechtere leermeesters dan de traditionele persoonlijke en face-to-face communicatie. Ook de leerstijlen verschillen. ‘Ouder’ houdt van serieus blokken, van stap-voor-stap leren, liefst van papier en verwerkt makkelijker abstracte theorie, waar jong liefst spelenderwijs, van video bronnen en in de praktijk leert. Maar is leren écht nodig, dan werkt ook voor generatie Z een formeel inwerktraject het beste.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Recente artikelen
op8-2-2021 13:52
702 bekeken | 0 reacties
op8-2-2021 13:50
559 bekeken | 0 reacties
op8-2-2021 13:47
596 bekeken | 0 reacties
op8-2-2021 13:46
664 bekeken | 0 reacties
op18-8-2020 14:13
1302 bekeken | 0 reacties
Testimonials
testen en assessen van kandidaten
Jessica van Zuidam

College van Bestuur a.i.

"Tijdens de corona pandemie zette BAPAS in goed overleg onze assessments om van live naar online uitvoering zowel van het competentie-onderzoek als het rollenspel.

Onze medewerkers ervoeren hun assessment als goed georganiseerd. Als opdrachtgever zien we geen verschil in kwaliteit, diepgang en betrouwbaarheid van een live of een videoassessment."

Arbeidspsychologisch advies en selectie
Direct contact
met onze arbeidspsycholoog
drs Marten van de Braak Adjunct directeur / Assessmentspsycholoog

"100% van onze klanten beveelt BAPAS aan"

Klik op het "klanten vertellen vignet" om alle afzonderlijke aanbevelingen te lezen.

Direct contact met één van onze medewerkers?

HR advies