Assessments

Met een breed repertoire assessments komt BAPAS tegemoet aan uiteenlopende hulpvragen / vraagstukken: ondersteuning bij de selectie van personeel, bij ontwikkeling van medewerkers en bij hun loopbaanadvisering. In het BAPAS assessment zetten onze arbeidspsychologen een full-house instrumentarium in voor onderzoek, analyse, beoordeling, advies en rapportage. Centrale tools zijn psychologische tests, diepte-interview, gedragsonderzoek en competentie-beoordeling. Het Assessment is ook standaard bij Outplacement en Human Due Diligence onderzoek bij fusie & overname.

 

Assessments
Assessments

Bij het Selectie-assessment staat de vraag van de opdrachtgever centraal: is een kandidaat geschikt voor de functie en past hij of zij bij de organisatie?

 • Beschikt de persoon over de juiste persoonlijkheid en voldoende sterke intellectuele capaciteiten?
 • Beheerst de kandidaat alle relevante competenties? Concreet advies over geschiktheid en afbreukrisico
 • Indien gewenst: óók aandacht voor ontwikkelpotentieel

Lees verder

Assessments

Bij het Ontwikkel-assessment staan het belang van de organisatie én van de medewerker centraal en brengen beiden hun vragen in. Dat maakt dit assessment altijd uniek:

 • Focus op sterkten, talent, ontwikkelpotentieelen aandachtpunten
 • Onderzoeken van een brede competentie-set
 • Bepalen van ontwikkelpotentieel op basis van aanleg en ambitie

Lees verder

Assessments

Bij het Loopbaan-assessment staat de medewerker volledig centraal. Waar liggen diens sterken, zwakten en ambities? In welke richting kan de loopbaan het beste voortgezet worden?

 • In kaart brengen van potentie op basis van aanleg en ambitie
 • Onderzoek naar persoonlijke drijfveren, interesses en affiniteit met beroepsrichtingen
 • Onderzoeken van een brede competentie-set
 • Ontwikkelpotentieel voor bepaalde beroepsrichtingen en functieniveaus
 • Concreet advies voor volgende te zetten stap in loopbaan

Lees verder

Assessments

Voor Outplacement biedt BAPAS een all-in traject dat start met een Loopbaan-assessment, als eerste stap van een 5-fase coachingtraject, met als vervolgstappen:

 • Kennis - opbouw & toerusting
 • Toolbox - arbeidsmarktbewerking
 • Vaardigheden - informatie, training & oefening
 • Realisatie - praktische coaching en advies bij het solliciteren

Lees verder

Assessments

Bij HDD beoordeelt BAPAS de kwaliteit van de managers en de effectiviteit van het directieteam of MT in de setting van de huidige en toekomstige organisatie:

 • Focus op geschiktheid / inpasbaarheid in de (nieuwe) functie & organisatie
 • Beoordeling van de learning agility
 • Beoordeling van de zwaarte & kwaliteit van de MT-bijdrage
 • Advies over geschiktheid, verandervermogen en afbreukrisico

Lees verder

Ons doel bij assessments

Een professioneel assessment door BAPAS arbeidspsychologen met persoonlijkheidsonderzoek, competentiebeoordeling, sterkte/zwakte beoordeling en talentanalyse betaalt zich áltijd uit. Bij selectie in de vorm van extra zekerheid aan de toegangspoort die u veel geld en ellende kan besparen. Of juist het rendement van de nieuwe manager of professional kan versnellen. Ook bij het ontwikkel-assessment van bestaande medewerkers is er een directe lijn naar rendement, via beter functioneren, duidelijkheid over ontwikkelbehoeften en… meer plezier in het werk.

Direct contact met één van onze medewerkers?

"100% van onze klanten beveelt BAPAS aan"
Testimonials
Monique Sapthu

HR Officer

“Gazelle schakelt BAPAS in voor ondermeer het testen en assessen van kandidaten. Wat ons vooral aanspreekt is de helderheid van de rapportage en van het advies. We hebben wel eens gewerkt met andere bureaus maar die rapportages waren vooral in de conclusie niet to the point.

De rapportages van BAPAS zijn overzichtelijk en de conclusie is heel concreet."

Anton Witte

Directeur HR

“Werving & selectie opdrachten, zeker ook de lastige, besteden wij graag uit aan BAPAS. Een Segmentdirecteur, Business Development Manager, Marketing Manager - vind maar eens een goede in de specialistische IFM-branche.

BAPAS stroopt de mouwen op en levert ze alle drie! Ons spreken bij BAPAS aan: de persoonlijke aanpak en de attente, zorgvuldige communicatie, ook richting de kandidaten."

Margo Uijlenbroek

HR Manager

"SportCity werkt al ruim 10 jaar naar volle tevredenheid samen met BAPAS. Voor al onze managementfuncties laten we kandidaten vooraf door BAPAS psychologisch testen. Waar nodig nemen we een aanvullend assessment af.

De rapportages zijn altijd helder en overzichtelijk. Daarnaast zijn ze altijd binnen enkele dagen binnen. En als we aangeven dat er spoed is, kan het vaak op de dag zelf ook nog."

Meer informatie
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.